top of page

Biscuiți germani


Ingrediente: - 375 g unt - 190 g zahăr - 5 gălbenușuri - 500 g faină - picături de ciocolată Mod de preparare: 1. Într-un castron cu pereții înalți, se mixează untul cu zahărul, până la topirea completă a celui din urmă. 2. Se adaugă gălbenușurile. 3. După încorporarea completă a acestora, se continuă cu făina, care se adaugă treptat, frământând aluatul, până când capătă consistența unei plastiline și nu se mai lipește de degete. 4. Aluatul astfel obținut se modelează într-o bilă și se păstrează pentru cel puțin o jumătate de oră în frigider. 5. Aluatul rece se împarte în patru părți care se întind, rând pe rând, pe suprafața de lucru în câte-o foaie subțire. 6. Se fixează formele pe care le aveți în dotare pe foaia de aluat și se apasă cu putere. 7. Se desprind cu grijă figurinele rezultate și se aranjează în tava tapetată cu hârtie de copt, cu o mică distanță între ele. 8. Se decorează figurinele cu ornamente sau picături de ciocolată.

9. Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și se coc biscuiții până când capătă culoare aurie. Pentru că cuptorul meu arde prea tare aluatul la 180 grade, am copt figurinele la 160 grade timp de 10 până la 15 minute, in funcție de mărimea biscuiților. 10. Se întind biscuiții pe foi de copt pentru a se raci.

11. Se procedează la fel cu restul aluatului. 12. Biscuiții complet răciți se depozitează în cutii de metal cu capac. 13. Se servesc cu cafea, lapte, ceai sau iaurt ori se umplu cu Nutella sau dulceață.

Poftă bună!


SOPHIE'S
COOKING TIPS

#1 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

 

#2

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

 

#3

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

bottom of page