top of page

Prăjitura Paula


Ingrediente: Blat: - 325 g făină - un praf de copt - o lingură cacao - 2 ouă - un praf de sare - 150 ml ulei - 200 g zahăr - 200 ml lapte Umplutura: - 600 g brânză de vaci, bine scursă - 100 g zahar - 3 ouă - o lingură extract de vanilie - 50 g stafide - coaja rasă de la o lămâie Decor: - zahar pudra / zahar praf vanilat, dupa preferinta

Mod de preparare: Blat: 1. Se cerne făina împreună cu praful de copt și cacaua. Se dă deoparte bolul. 2. Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc.

3. Se adaugă treptat zahărul și se mixează în continuare, până la consistența de spumă tare și lucioasă. 4. Se continuă cu gălbenușurile, apoi se adaugă uleiul in fir subțire, mixând continuu. 5. Se alternează 2-3 linguri din amestecul cu făină cu o parte din lapte, mixând mai departe, până la încorporarea întregii cantități de făină și lapte.

6. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25x35cm).

Umplutura: 7. Se amestecă prin mixare brânza de vaci cu zahărul, ouăle și aromele.

8. Se înglobează stafidele și coaja rasă de lămâie. 9. Se distribuie în tavă, din loc in loc, câte o lingură din umplutură.

10. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru cca 35-45 min sau până când prăjitura este coaptă (trece testul cu scobitoarea). 11. Prajitura se va răci în tavă. 12. Se servește porționată, pudrată cu zahăr pudră vanilat. Poftă bună!


SOPHIE'S
COOKING TIPS

#1 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

 

#2

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

 

#3

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

bottom of page