top of page

Cornulețe fragede cu rahat sau gem


Ingrediente: Aluat: - 250 g făină - 100 g unt moale - 2 gălbenușuri - 40 g smântână - 20 ml lapte - 7 g (un pliculeț) drojdie uscată - o lingură zahăr tos - 2 pliculețe zahăr vanilat - 75 g zahăr pudră - un praf de sare Umplutură: - 50 g rahat - 50 g gem acrisor

Mod de preparare: 1. Se amestecă laptele călduț cu drojdia si zahărul tos și cel vanilat. 2. Se dă deoparte pentru 10 minute. 3. Se frământă făina și untul, până când făina capătă textura pesmetului ud.

4. Se adaugă drojdia dizolvată în lapte, smântâna, gălbenușurile si praful de sare. 5. Se omogenizează prin frământare. 6. Când aluatul este gata, se modelează într-o bilă si se va odihni pentru 30 minute într-un bol acoperit cu folie alimentară. 7. Aluatul se împarte în două părți egale. 8. Se presară pe suprafața de lucru făină și se întinde o parte din aluat.. 9. Pe aluatul bine întins se fixează o formă mare rotundă (ex: farfurie) și se taie de jur împrejur.

10. Se împarte cercul rezultat în opt părți egale.

11. La baza fiecărui triunghi se distribuie câte una sau două bucățele de rahat ori o linguriță de gem. 12. Se rulează spre interior.

13. Se continuă astfel, până la epuizarea triunghiurilor. 14. În același fel se procedează cu aluatul rămas. 15. Se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt și se distribuie cornulețele pe toată suprafața acesteia, cu o mică distanță între ele.

16. Se dă tava în cuptorul preîncălzit, la 180 grade pentru 10-12 minute sau până când cornulețele sunt ușor rumenite deasupra. 17. După 10 minute, se tăvălesc prin zahăr pudră. 18. Se aranjează cornulețele pe un platou.

19. Se servesc alături de o cafea sau un pahar cu lapte cald.

Poftă bună!


SOPHIE'S
COOKING TIPS

#1 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

 

#2

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

 

#3

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

bottom of page