top of page

Visul unei nopți de vară


Ingrediente: Blat: - 6 ouă - 6 linguri zahăr brun - 2 pliculețe zahăr vanilat - o lingură cacao - o linguriță praf de copt - un praf de sare - 2 plicuri budincă de vanilie - 700 g cireșe Cremă: - un plic cremă de vanilie - 200 ml lapte rece - 50 g unt moale Decor:

- 150 g zahăr pudră

- o lingură zeamă de lămâie

- apă - ornamente din ciocolată

Mod de preparare: Blat: 1. Se spală cireșele, apoi se scot sâmburii și se desprind codițele. 2. Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare. 3. Se adaugă zahărul brun și cel vanilat.

4. Când zahărul este topit, se continuă cu cacaua și praful de copt.

5. Se omogenizează gălbenușurile în compoziție. 6. Se continuă cu praful de budinca, adăugat treptat.

7. Se încinge cuptorul la 160 grade. 8. Se tapetează tava aragazului cu hârtie de copt, care se unge cu unt. 9. Se distribuie cireșele pe toată suprafața tăvii.

10. Se continuă cu aluatul. 11. Se dă tava la cuptor pentru 20-25 minute sau până când trece testul scobitorii. Blatul rezultat nu trebuie să fie tare, ci pufos. Crema: 12. Într-un bol cu pereții înalți se mixează praful de cremă cu laptele, întâi la viteză mică, apoi la maximă, aproximativ 5 minute. 13. Se omogenizează untul în compoziție. Asamblare: 14. Se taie blatul în două părți egale, pe lungime, atunci când e rece.

15. Se transferă una dintre jumătăți pe un platou dreptunghiular. 16. Se repartizează crema pe toată suprafața și se nivelează.

17. Se așează cea de-a doua jumătate deasupra și se presează ușor.

Glazura de zahăr:

18. Se amestecă zahărul și zeama de lămâie într-un bol. 19. Cu ajutorul unui tel, se încorporează apa, până se obține o compoziție cremoasă, densă și maleabilă, pe care să o puteti întinde pe prăjitură fără să curgă. 20. Glazura astfel obținută se toarnă peste prăjitură. 21. Se presară deasupra ornamente de ciocolată. 22. Se păstrează prăjitura in frigider minim două ore înainte de servire, pentru a-i permite glazurii să se întărească.

Poftă bună!


SOPHIE'S
COOKING TIPS

#1 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

 

#2

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

 

#3

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

bottom of page