top of page

Prăjitură cu ciocolată și cireșe


Ingrediente: - 200-300 g cireșe, cântărite fără sâmburi - 250 g dulceață de cireșe - 4 ouă - 4 pliculețe zahăr vanilat - 135 g făină - un praf de sare - o linguriță praf de copt - 70 g cacao - 80 g ciocolată neagră sau combinații (cu lapte, neagră, cu coajă de portocală) - 200 g unt moale - zahăr pudră vanilat

Mod de preparare: 1. Se preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius. 2. Se spală cireșele, se îndepărtează codițele și sâmburii.

3. Se mixează dulceața de cireșe cu untul. 4. Se adaugă ciocolata ruptă în bucăți și se încălzește acest amestec intr-o crăticioară la foc mic, fără a fierbe, doar cât să se topească ciocolata.

5. Se dă crăticioara deoparte. 6. Se mixează ouăle cu zahărul vanilat, până când se albesc și își măresc volumul. 7. Când amestecul cu ciocolată este rece, se încorporează în cel de ouă. 8. Se cern făina, cacaua și praful de copt, după care se adaugă treptat în compoziția de mai sus, amestecând de sus în jos, cu o spatulă sau lingură de lemn.

9. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de copt și se unge cu unt. 10. Se distribuie și se nivelează aluatul în aceasta.

11. Se dă la cuptor pentru 10 minute, timp în care compoziția ar trebui să se închege. 12. Se scoate tava, atât cât să înfigem din loc în loc cireșele.

13. Se coace prăjitura pentru încă 10 minute, astfel încât ea să-și păstreze interiorul umed. 14. Când prăjitura s-a răcorit puțin, se porționează și se pudrează.

15. Se poate servi alături de o cafea sau o cupă de înghețată.

Poftă bună!


SOPHIE'S
COOKING TIPS

#1 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

 

#2

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

 

#3

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me.

bottom of page